to the heartland

 

Photography: Marco Hillen and Anton Houtappels

(work in progress)

Dit project gaat over de plek waar ik wil wezen. Het begint bij de oorsprong, bij mijn vader en moeder. Daarna volgt een weg, niet persé chronologisch, langs verschillende zijpaden en plekken. Dat kan letterlijk zijn, maar ook alleen bestaan in mijn hoofd en mijn hart. Zal ik de plek waar ik wil wezen vinden op een locatie waar ik van droom? Of heeft de locatie er niets mee te maken? Zal ik mijn plek ooit vinden en zal mijn zoektocht en project ooit eindigen? Het is een zoektocht uit een gevoel van heimwee en van een onbestemde weemoed naar iets waar ik niet eens een herinnering aan heb. 

 

This project is about the place where I want to be. It starts at the origin, with my father and my mother, and then follows a path, not necessarily chronologically, along many places and side roads. This could be an actual place and path, but also a place and journey that just exists in my mind and my heart. Will I ever find the place where I want to be at the location of my dreams? Or does the actual location have little to do with it? Will I ever find my place at all and will my journey in search of it and my project ever end? It is a life long search starting from a feeling of nostalgia and an indefinable melancholy for something or somewhere I don’t even have a memory of.